24. Mistrovství České republiky v moderní magii – MAGIC FESTIVAL 2022

Konečně jsme se dočkali a po čtyřech letech jsme opět do Uherského Hradiště vrátili mezinárodní kouzelnickou přehlídku MAGIC FESTIVAL, jehož součástí bylo také 24. mistrovství České republiky v moderní magii. V rámci Magic festivalu se odehrál rovněž II. ročník soutěže v cardistry. Všichni jsme si tak společně ve dnech 13.–15. května mohli užít největší svátek magie v tomto roce. 

Zprvu se zdálo, že letošní účast kouzelníků bude hraničit s minimální kapacitou pro uspořádání festivalu, protože většina z nás po koronavirové krizi bude preferovat komerční vystoupení a dohánět finanční ztráty. Realita byla naštěstí jiná, a naopak nás organizátory velmi překvapila. Do Uherského Hradiště se nakonec sjelo celkem 220 akreditovaných účastníků, mezi nimiž samozřejmě byli i naši hosté nebo účastníci, kteří přijeli pouze na jeden den. V úvodu vám všem patří velký dík za podporu, kterou jste nám svou účastí vyjádřili. 

Mistrovství České republiky se konalo pod záštitou ministra kultury Mgr. Martina Baxy a starosty města Ing. Stanislava Blahy. Naším dočasným domovem se pro nás po celý víkend stal Klub kultury v Uherském Hradišti, který nám kromě veškerých prostor nabídl i kompletní technické zázemí a zajistil všem účinkujícím možnost profesionálním přístupem předvést své umění v co nejvyšší kvalitě. 

I v letošním roce se nám nakonec podařilo v Uherském Hradišti přivítat všechny hosty, které jsme avizovali, a my jsme si tak mohli užívat magii opět od těch nejlepších španělských kouzelníků, jako jsou Woody Aragon, Txema nebo Adrian Vega. Překvapením pro nás všechny byl také maďarský kouzelník Lui Bűvész, který se se svými iluzemi představil na slavnostním galavečeru. Malinko nás mrzí, že se letos nepodařilo přivézt Topase a Jaanu Felicitas, kteří se ve stejném termínu museli zúčastnit německého mistrovství. Určitě se ale pokusíme pozvat je na další ročník. 

Festivalový maraton odstartovalo Kouzelné náměstí, které tradičně představovalo celý festival hradišťské veřejnosti na hlavním Masarykově náměstí. Celým programem provázel kouzelník Mišuge – Michal Fridrich a postupně na jevišti přivítal Renatu Táborskou, Tomáše Podzimka, Pavla Křižana a do světa cardistry diváky uvedli David Václavík, Adam Gečnuk a Matvej Vlasov. 

Páteční program pokračoval prvním soutěžním blokem, kterým byla mikromagie. Mikromagii i sobotní jevištní magii hodnotila odborná porota složená z profesionálních kouzelníků: Mgr. Petra Kravčíka, který se zhostil i funkce předsedy poroty, dále v porotě zasedli Josef Poncza, Vláďa Babka, Milan Skržek a Aleš Hrdlička. Těsně před samotnou soutěží se ze zdravotních důvodů omluvili PhDr. Alexander Gerič a Zdeněk Schejbal. Po vzájemné dohodě s ostatními porotci a prezidentem ČMS a pořadatelem soutěže Mgr. Jiřím Hadašem nebyli navrženi další kandidáti jako náhradníci a soutěž hodnotila pětičlenná porota. 

Je důležité zmínit, že mistrovství je nejvyšší soutěží moderní magie u nás, a tak i přístup soutěžících by měl být stoprocentní, v co největším rozsahu přípravy i samotného předvedení. Jsme přesvědčeni, že se odborná porota svou profesionalitou, znalostmi, zkušenostmi a celosvětovým magickým přehledem nelehkého úkolu zhostila velmi zodpovědně a všechny soutěžící ohodnotila dle pravidel soutěžního řádu pro mistrovství ČR dle Stanov ČMS. U soutěžících hodnotila nejen originalitu, kvalitu a preciznost předvedených kouzel, ale díky svým zkušenostem z předchozích soutěží mohla také posoudit jejich vývoj, proces zdokonalování a samotný progres soutěžích. V mikromagickém bloku soutěžili nejen ostřílení kouzelníci, ale také nováčci: Tereza Hlobilová, Leopold Novák, Jakub Píše, Tomáš Podzimek,  Lukáš Dudok, Antonín Brtník, Denis Vicherek a Štěpán Šmíd. 

Páteční večer patřil originální one-man show, kterou v Uherském Hradišti představil španělský kouzelník Txema. Se svojí divadelní, vizuální a kreativní show The Postman, ve které se spojily tři disciplíny – pantomima, klaunovství a samozřejmě magie, představil českému publiku tzv. styl NOVÉ moderní MAGIE. Jeho show přinesla mnoho zajímavých momentů a efektů, přesto mezi našimi kouzelnickými kolegy zanechala rozporuplné pocity. Z mého pohledu je potřeba si uvědomit, že i my musíme poznávat nové druhy umění, chtít se učit novým věcem a přijímat ze světa novinky. A jsem velmi rád, že se nám to daří zprostředkovat právě u nás na Magic festivalu. Po skončení show následovala tradiční Moravská kouzelnická party s cimbálovou muzikou, vínem, slivovicí a slováckým rautem, která končila opravdu až v ranních hodinách. 

Druhý festivalový den zahájil soutěžní blok v jevištní magii. O získání cenných míst a titulu mistr České republiky bojovali Lukáš Dudok, Radek Šimčík, Lukáš Mistr, Dušan Cápa, Duo Bakris, Radek Vylíčil, Adam Kotinský, Zlatko Brlić, Aleksander Krajewski a Jan Vaidiš. Soutěžní blok končil krátce po poledni. V sobotním dopoledni současně probíhal i třetí soutěžní blok – cardistry. Celou organizaci soutěže si vzal na starost David Václavík, propagátor tohoto karetního umění, se kterým jsme spolupracovali i na oficiálním prvním ročníku v rámci Magic festivalu 2018. V porotě společně s Davidem usedli Adam Gečnuk a Matvej Vlasov. 

Po obědové pauze a krátkém odpočinku festival pokračoval odbornými semináři. Všichni účastníci již byli natěšeni na hvězdu letošního Magic festivalu Woodyho Aragona a nemohli se dočkat, až do nás doslova vpálí dávku skvělé magie. A že to byla skvělá magie, o tom není pochyb! Woody patří mezi několik málo karetních kouzelníků, kteří v posledních letech nasbírali nejvíce magických ocenění. Získal nejrelevantnější ceny v karetní magii s výjimkou světové ceny FISM. Poté, co se stal šampionem FISM v Severní Americe v roce 2011, po kterém následovalo mistrovství Evropy ve FISM v roce 2014, byl diskvalifikován na mistrovství světa ve FISM v roce 2015 v Rimini kvůli překročení stanového časového limitu o 6 sekund. Woody Aragon je šampionem karetní magie ve Španělsku z roku 2005 a v roce 2006 získal cenu Ascanio. Byl prvním španělským kouzelníkem, který získal prestižní cenu „Ron MacMillan“ na londýnské International Magic Convention (2011), a také jedním z mála španělských kouzelníků, kteří byli nominováni hollywoodskou akademií kouzelných umění na ocenění Kouzelník roku 2016. 

Velkým překvapením pro všechny byl seminář Adriana Vegy, který se ukázal také jako skvělý showman. Adrian je jedním z předních světových kouzelníků. Vystupoval po celém světě, např. v Londýně, Berlíně, Paříži, Pekingu, New Yorku a samozřejmě ve slavném kouzelném zámku v Hollywoodu. Je šampionem v mikromagii, držitelem ceny FISM Europe a kouzelníkem roku 2018, kdy získal cenu Ascanio Award. Účinkoval v Las Vegas v superprodukci s názvem „The Supernaturalists“ vytvořené Crissem Angelem. Po skončení Adrianova semináře mnozí z nás využili možnosti zakoupit přímo od něj předváděná kouzla a gimmicky a rozšířit svůj kouzelnický repertoár. 

Sobotní večer vyvrcholil slavnostní Magic Gala Show, které předcházelo v malém sále Klubu kultury vyhlášení výsledků a předání cen vítězům. V rámci tohoto udělování nebyly vyhlášeny ceny Grand Prix, čímž se trošku zvedla nervozita mezi všemi účastníky. Do poslední chvíle tak nikdo netušil, zda z letošního ročníku vzejdou noví mistři! Toto vyhlášení si pořadatelé nechali až na závěr slavnostního galavečera. 

Show zahájil The Magic Sebastian – Milan Skržek, mistr České republiky v jevištní magii 2000 a odstartoval tak tříhodinovou magickou podívanou, kterou nás provázel moderátor České televize Petr Hradil. Během show se na jevišti střídali nejen zahraniční hosté festivalu, ale také naši čeští profesionální kouzelníci a další hosté. V úvodu se krátce ujal slova prezident ČSM Jiří Hadaš, který zavzpomínal na své „dva otce“, tatínka Jaroslava Hadaše a kouzelnického tátu Ladislava Horáka. Jako vzpomínku předvedl se svou asistentkou Renatkou iluzi ZIG-ZAG, která byla oblíbenou Jardovou iluzí a byla vyrobena v Magic Studiu 2000 Ladika Horáka. Oba společně vymýšleli originální šroub na posouvání prostřední části, a tak se zřejmě jedná o originál a jedinou verzi na celém světě. 

V první půlce se představili kouzelníci, kteří ke svému vystoupení potřebovali projekci na plátno. Jsme si vědomi toho, že pro diváka to byla trošku náročnější část galavečera, ale z technického hlediska to bylo v daném okamžiku nejlepší řešení. Věříme, že všechny výkony diváky nadchly a náročnost první části si mnozí ani neuvědomovali. Jako první se představil Adrian Vega, který opět kromě skvělé karetní magie předvedl i svůj komediální talent. Velké poděkování patří i Ondřeji Pšeničkovi, který famózně tlumočil Adrianovu show do češtiny a téměř stejně rychle reagoval na jeho rychlou mluvní kadenci. Ondra se pak sám ujal jeviště. Když v roce 2018 na Magic festivalu představil své kouzlo, kterým přelstil Penna a Tellera v americké televizní show FOOL US, nikdo z nás tehdy netušil, že se stane prvním kouzelníkem, který tuto slavnou kouzelnickou dvojici přelstí ještě dvakrát. A je skvělé, že náš „Fooler“ předvedl svou show divákům i v letošním galavečeru, samozřejmě opět za pomoci karet Butterfly Playing Cards.

Jsme velmi rádi, že pozvání přijala také kouzelnice Kelly, pro kterou jeviště není cizí. Poprvé se na něj postavila v pěti letech po boku svých rodičů, profesionálních kouzelníků. Z otcovy strany je čtvrtou generací kouzelnického rodu Kellner, jehož tradice sahá až do roku 1623 a patří k vůbec nejstarším uměleckým rodům v Evropě. Pro galavečer si připravila originální show mentální magie, kterou již v této podobě nikdy nikdo z nás neuvidí. Dalším v pořadí účinkujících byl Woody Aragon a jeho excelentní výkon byl doslova karetním koncertem. Pro odlehčení a pobavení diváků se v první polovině představili se svou show vrhání nožů Nightmare Show a následoval tradiční host galashow Barmani Zlín – Jakub Orel se svou barmanskou show, která byla současně pozvánkou pro následující přestávku. 

Druhou polovinu zahájil úřadující mistr České republiky Aleš Hrdlička, čerstvý absolvent Holandské cirkusové univerzity Codarts Rotterdam. Je jedním z původních členů skupiny Cink Cink Cirk. Ve své show Omen, se kterou nám představil tzv. Novou moderní magii, tak skloubil magii s originálním novocirkusovým uměním. Po Alešovi předvedl originální iluze další zahraniční host, maďarský kouzelník Lui se svou skupinou. Dvacet pět let jeho profesionální praxe je zárukou kvalitní zábavy. Lui je držitelem světového rekordu v nepřetržitém kouzlení, který vytvořil v roce 2013, v délce trvání 31 hodin. Jeho vystoupení bylo milým překvapením i pro kouzelníky a za svůj výkon byl odměněn velkým aplausem. Program se pomalinku blížil ke konci. Dalším účinkujícím byl třetí španělský host Magic festivalu, mladý talentovaný kouzelník Txema, který do Uherského Hradiště přijel představit styl tzv. nové moderní magie. V rámci svého vystoupení nám na chvíli dovolil nakouknout do své nové show Lumiére. 

Pozvání na Magic festival přijal i Michal Nesveda, držitel ceny Grand Prix Magic festivalu z roku 2013 a Talent roku 2012. V pouhých 21 letech připravil svou první celovečerní one-man show Nekonečno snů, která měla premiéru v roce 2016 v Divadle na Vinohradech. V lednu roku 2020 uvedl své již druhé celovečerní iluzionistické představení s názvem Továrna na zázraky, které pravidelně uvádí v Divadle pod Palmovkou. V galavečeru předvedl mentální magii s číselnou loterií. 

Před posledním účinkujícím moderátor na jeviště pozval prezidenta ČMS Jiřího Hadaše v doprovodu Petra Kravčíka, předsedy poroty, aby vyhlásili ceny Grand Prix. Po dlouhých jedenácti letech tak Miloš Malý pomyslné vládnoucí žezlo předal novému mistru České republiky v moderní magii, kategorii mikromagie, Štěpánu Šmídovi. I v druhé kategorii jevištní magie musel tentokrát po osmi letech předat pomyslný štafetový kolík úřadující mistr Aleš Hrdlička svému nástupci. Mistrem České republiky v moderní magii, kategorii jevištní magie, se stal Adam Kotinský.  

O finále večera se postaral s vlastní iluzionistickou show Jan Vaidiš se svojí skupinou, kterou věnovali Ladislavu Horákovi st., který se podílel na jejím vzniku. V závěru jejich show jsme tak mohli na jevišti Klubu kultury vidět objevení motorky ve velmi efektním předvedení ve stylu Las Vegas show.

Kouzelný maraton pokračoval i v neděli dopoledne, kdy byly připraveny další semináře. První se věnoval karetnímu oboru cardistry, o kterém nám bližší informace a ukázky představili Adam Gečnuk a Karel Hasík. Druhý seminář byl na téma Nová moderní magie, který si připravil Aleš Hrdlička. V tomto semináři zúročil své dosavadní zkušenosti ze studií v Holandské cirkusové univerzitě Codarts Rotterdam a z objevování nových poznatků ze svých cest v mnoha zemích Evropy, Afriky a Asie. Díky oběma seminářům jsme tak měli příležitost nahlédnout do nových oborů, které jsou těsně spjaty s naší moderní magií. 

Závěr festivalu patřil nejen účastníkům, ale také veřejnosti. Posledním bodem byl program Kouzelná neděle. V tomto zábavném pořadu se představili Jiří Hadaš, který nejen kouzlil, ale také programem provázel a zval na jeviště své hosty Tomáše Podzimka, Pavla Křižana, Lukáše Mistra, Magic Obinna a Josefa Ponczu. Ten se tentokrát představil jako fakír Hakim a svým vystoupením uzavřel letošní ročník. 

V Uherském Hradišti jsme si užili tři dny skvělé magie. Ale úplně nejvíc jsme si užili sami sebe! Konečně ta naše velká kouzelnická rodina mohla být pohromadě. Děkuji každému z vás, kdo jste přijeli, i každému z vás, kteří nás podporovali na dálku. 

 

24. mistrovství České republiky v moderní magii

Oficiální výsledková listina 

 

MISTR ČESKÉ REPUBLIKY V JEVIŠTNÍ MAGII

ADAM KOTINSKÝ

 

MISTR ČESKÉ REPUBLIKY V MIKROMAGII

ŠTĚPÁN ŠMÍD

 

Mikromagie: 

1. místo Denis Vicherek 

2. místo Lukáš Dudok

3. místo Tomáš Podzimek

 

Manipulace:

1. Aleksander Krajewski

2. Radek Vylíčil

3. Zlatko Brlić

 

Všeobecná magie:

1. místo Duo Bakris

2. neuděleno 

3. místo Lukáš Mistr

 

Iluze:

1. místo Jan Vaidiš

2. místo neuděleno

3. místo neuděleno

 

Komická magie:

1. místo neuděleno

2. místo neuděleno

3. místo neuděleno

 

Mentální magie:

1. místo neuděleno 

2. místo neuděleno

3. místo neuděleno

 

Junior I:

1. místo neuděleno

2. místo neuděleno

3. místo neuděleno

 

Junior II:

1. místo neuděleno

2. místo neuděleno

3. místo neuděleno

 

Cardistry:

1. místo Tomáš Lorincz

2. místo Karel Hasík

3. místo Filip Truhlář

 

 

24. Mistrovství České republiky v moderní magii

Celkové bodové hodnocení festivalové soutěže. 

 

Bodové hodnocení zpracovali předseda poroty Mgr. Petr Kravčík a prezident ČMS Mgr. Jiří Hadaš.

 

Bodové hodnocení škála 0–100

Maximální počet bodů 500

 

Mikromagie:

Štěpán Šmíd 453

Denis Vicherek 422

Lukáš Dudok 359

Tomáš Podzimek 354

Antonín Brtník 343

Jakub Píše 294

Tereza Hlobilová 239

Leopold Novák 229

 

Jevištní magie:

Adam Kotinský (MAN) 427 

Jan Vaidiš (IL) 420

Aleksander Krajewski (MAN) 413 

Duo Bakris (VŠ) 403

Radek Vylíčil (MAN) 394 

Zlatko Brlić (MAN) 371

Lukáš Dudok (MAN) 319

Lukáš Mistr (VŠ) 311

Radek Šimčík (VŠ) 281

Lukáš Dudok (KOM) 273

Dušan Cápa (KOM) 208

 

Cardistry: 

Pořadí vítězů určily vzájemné „battly“

Tomáš Lorincz

Karel Hasík 

Filip Truhlář

Leo 

Timo

Antony Brtnik

Matvej Vlasov

David Václavík

cookie

Používáme cookies

Abychom vám usnadnili procházení stránek, nabídli přizpůsobený obsah nebo reklamu a mohli anonymně analyzovat návštěvnost, využíváme soubory cookies, které sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzu. Jejich nastavení upravíte odkazem "Nastavení cookies" a kdykoliv jej můžete změnit v patičce webu. Podrobnější informace najdete v našich Zásadách ochrany osobních údajů a používání souborů cookies.

Souhlasíte s používáním cookies?

Ano, souhlasím Nesouhlasím Nastavení
close

Používáme cookies

Abychom vám usnadnili procházení stránek, nabídli přizpůsobený obsah nebo reklamu a mohli anonymně analyzovat návštěvnost, využíváme soubory cookies, které sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzu. Jejich nastavení upravíte odkazem "Nastavení cookies" a kdykoliv jej můžete změnit v patičce webu. Podrobnější informace najdete v našich Zásadách ochrany osobních údajů a používání souborů cookies. Souhlasíte s používáním cookies?

Nezbytné (technické)

Tyto cookies pomáhají s tím, aby byly webové stránky použitelné. Poskytují základní funkce jako je navigace na stránce nebo změna rozlišení prohlížeče dle velikosti vašeho zařízení. Bez těchto souborů nemůže web správně fungovat. Používáme krátkodobé (session cookie) – vymažou se z vašeho počítače po zavření prohlížeče.

Preferenční (funkcionální)

Preferenční soubory cookie umožňují webové stránce zapamatovat si informace, které mění způsob, jakým se webová stránka chová nebo vypadá jako je váš preferovaný jazyk nebo region, ve kterém se nacházíte.

Statistické (výkonnostní)

Tyto soubory cookie pomáhají vlastníkům webových stránek porozumět tomu, jak návštěvníci interagují s webovými stránkami tím, že shromažďují a hlásí informace, často anonymně.

Reklamní

Reklamní soubory cookie se používají ke sledování návštěvníků a jejich chování. Záměrem je zobrazovat reklamy, které jsou relevantní a poutavé pro jednotlivé uživatele, a proto jsou hodnotnější pro vydavatele a inzerenty třetích stran.

close

Cookies

Tento web používá soubory cookie a z hlediska zákona se jedná o osobní údaje. Správcem těchto osobních údajů je Jiří Hadaš, 68601 nám. Míru 430, Uherské Hradiště, IČ: 68714319 .

Další detailní informace o tom, jak nás můžete kontaktovat a jak zpracováváme osobní údaje (včetně cookies), se dozvíte v dokumentu Zásady ochrany osobních údajů, který najdete na našem webu.

Obecně o cookies

Cookies jsou malé textové soubory, které mohou používat webové stránky k mnoha účelům, např. k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií nebo analýze návštěvnosti, některé slouží k tomu, aby si webová stránka pamatovala vaše preference. Tyto soubory se ukládají do vašeho zařízení (např. do počítače, tabletu nebo mobilního telefonu). Každá webová stránka může do vašeho prohlížeče odesílat své vlastní soubory cookies pouze v případě, pokud to umožňuje nastavení vašeho prohlížeče.

Zákon stanoví, že můžeme na vašem zařízení ukládat soubory cookie, pokud jsou nezbytně nutné pro provoz těchto stránek (viz sekce Nezbytné cookies), a to bez vašeho souhlasu, na základě tzv. oprávněného zájmu. Pro všechny ostatní typy souborů cookie potřebujeme váš souhlas, jehož plný text najdete zde, a který můžete kdykoliv odvolat pomocí tohoto formuláře.

Druhy cookies

Cookies se dělí podle účelu, k jakému jsou využívány a ta takto:

Nezbytné (technické)

Tyto cookies pomáhají s tím, aby byly webové stránky použitelné. Poskytují základní funkce jako je navigace na stránce nebo změna rozlišení prohlížeče dle velikosti vašeho zařízení. Bez těchto souborů nemůže web správně fungovat.

Tyto cookies lze blokovat (zakázat), ale část stránek se vám nemusí zobrazovat správně, některé části dokonce nemusí fungovat. Návody pro nejčastěji používané prohlížeče najdete zde:

Preferenční (funkcionální)

Preferenční soubory cookie umožňují webové stránce zapamatovat si informace, které mění způsob, jakým se webová stránka chová nebo vypadá jako je váš preferovaný jazyk nebo region, ve kterém se nacházíte.

Statistické (výkonnostní)

Tyto soubory cookie pomáhají vlastníkům webových stránek porozumět tomu, jak návštěvníci interagují s webovými stránkami tím, že shromažďují a hlásí informace, často anonymně.

Reklamní

Reklamní soubory cookie se používají ke sledování návštěvníků a jejich chování. Záměrem je zobrazovat reklamy, které jsou relevantní a poutavé pro jednotlivé uživatele, a proto jsou hodnotnější pro vydavatele a inzerenty třetích stran.

Seznam cookies

Na našem webu využíváme jak naše vlastní cookies, tak cookies třetích stran, jejichž vlastní zásady zpracování uvádíme zde:

Vypracovala advokátní kancelář Petráš Rezek

close

SOUHLAS SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Identifikace správce: Jiří Hadaš, 68601 nám. Míru 430, Uherské Hradiště, IČ: 68714319 .

V souladu s ustanoveními Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU 2016/679 o ochraně fyzických osob, v souvislosti se zpracováním osobních údajů (dále jen „Nařízení“) souhlasím tímto s tím, aby výše uvedená společnost (dále jen „správce“) zpracovávala mnou poskytnuté osobní údaje (dále jen osobní údaje), a to:

  • cookies

pro účely:

  • statistické(1) (např. doba vaší návštěvy našich stránek, nejčastěji používaná část webu apod.)
  • preferenční (např. identifikace prohlížeče, jazykové nastavení apod.)
  • marketingové a reklamní (např. personalizace reklamy, statistika vyhledávání apod.)
  • ostatní (jiné nezařazené technické účely)

Souhlas je možno nastavit pro všechny (tlačítko Ano, souhlasím) nebo pouze pro některé účely (zaškrtnutím příslušné části), případně je možné zamítnout vše (tlačítko Nesouhlasím).

Při udělení souhlasu smarketingovými a preferenčními cookies může docházet k profilování.

Poskytnutí údajů k účelům zpracování dle tohoto souhlasu je dobrovolné.

Beru na vědomí, že mám právo:

  • požadovat přístup k mým osobním údajům,
  • požadovat opravu či výmaz mých osobních údajů,
  • požadovat omezení zpracování,
  • vznést námitku proti zpracování,
  • na přenositelnost osobních údajů,
  • podat stížnost proti zpracování osobních údajů u Úřadu pro ochranu osobních údajů.

Byl/a jsem poučen/a, že mám v souladu s Nařízením právo kdykoliv odvolat svůj souhlas odvolat pomocí tohoto odkazu.

Veškeré informace včetně možnosti výkonu svých práv, způsobu odvolání souhlasu a doby uložení jednotlivých cookies najdete v dokumentech Cookies a Zásady ochrany osobních údajů, které najdete na našem webu.

(1) Zpracování statistických cookies je naším oprávněným zájmem. Zaškrtnutím příslušné části zde můžete uplatnit námitku proti tomuto zpracování a zastavit jejich zpracování.